Općina Gunja

Vukovarsko srijemska županija

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Obavijest dobavljačima o obvezi izdavanja e-Računa

 

Obavijest dobavljačima o obvezi izdavanja e-Računa


Poštovani,

obavještavamo Vas da smo od 1. srpnja 2019. obvezni zaprimati i plaćati isključivo eRačune koji su sukladni europskoj normi i koji se dostavljaju putem informacijskog posrednika koji je usklađen s tom normom.

Kao javni naručitelj, više nismo u mogućnosti zaprimati račune ispisane na papiru ili skenirane pa zatim dostavljene putem elektroničke pošte. Preuzimanje računa putem sigurne veze, klikom na poveznicu koju biste nam poslali elektroničkom poštom, također nije prihvatljivo.

Ta se obveza odnosi na sve račune koje zaprimamo za nabavu robe, radova i usluga, neovisno o njihovoj vrijednosti.

Napominjemo da se skenirani račun u pdf-u, koji je dostavljen elektroničkom poštom, ne smatra eRačunom u javnoj nabavi i takve račune ne možemo prihvaćati niti ćemo moći izvršiti plaćanje takvih računa.

Molimo Vas da poduzmete sve potrebne aktivnosti kako biste nam od 1. srpnja 2019. mogli izdavati eRačun u skladu sa Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (Nar. nov., br. 94/18).

Popis informacijskih posrednika koji su se povezali s Financijskom agencijom (u nastavku teksta: FINA), kao centralnom platformom za izdavanje eRačuna, objavljuje Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta na svojoj mrežnoj stranici: https://www.mingo.hr/page/kategorija/e-racun.

Za manje poduzetnike, koji se možda neće odlučiti za informacijske posrednike, FINA je razvila posebnu aplikaciju.

Tom je aplikacijom omogućeno izdavanje eRačuna sukladno zahtjevima iz Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, koji su prihvatljivi za javne naručitelje.

Više o tome možete pročitati na poveznici: https://www.fina.hr/e-racun-za-poslovne-subjekte.

Privremene i okončane situacije u graditeljstvu više se neće smatrati računom, već se izdaju kao prateće isprave i prilažu eRačunu. Takve prateće isprave mogu biti skenirane i priložene eRačunu, ali se sam račun mora ispostaviti u formi eRačuna.

Ovu obavijest dajemo u želji da Vam olakšamo prijelaz na nov način poslovanja s javnim naručiteljima.

U očekivanju uspješne poslovne suradnje, srdačno Vas pozdravljamo!

OPĆINA GUNJA

 

 

Službeni List Općine Gunja

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner